Avalanche Design

Wat we doen

Met meer dan 15 jaar ervaring in on- en offline communicatie is er eigenlijk niets waar we onze handen niet voor omdraaien. Onze core business blijft online, maar wij doen vaak ook uitstapjes naar print.

Webdesign

Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel gratis tools om een website of shop te bouwen, super handig, maar hoe goed zijn die tools eigenlijk? Leuk een filmpje op de site, maar als de laadtijd meer dan 5 seconden bedraagt en gemiddeld je doelgroep 2-3 seconden wil wachten dan heeft zo een filmpje geen zin. Hoe zit het met compressie op foto’s? Handig zelf foto’s kunnen uploaden, maar als je verder geen verstand van snelheid hebt, dan load je vanuit je mobiel gelijk een foto up. Onze mening, veel tools werken eenvoudig, zijn ook zeer zeker goed, maar uiteindelijk stuit je op problemen die je zelf niet kunt oplossen. Denk bijvoorbeeld aan het responsive maken van een site zodat deze er ook goed op mobile uit komt te zien. Je zult tijdens het design hier echt al rekening mee moeten houden anders komen delen van foto’s er heel anders uit te zien. 

Development

We zijn gespecialiseerd in het bouwen van sites in WordPress en weten dan ook precies welke plugins er gebruikt moeten worden om de site zoveel mogelijk te optimaliseren (SEO). Uiteraard komt er veel techniek nog aan te pas zoals CSS of PHP voor het op maat maken van templates. Wij ontwikkelen alles, of het nu gaat om websites, shops of speciale landingspagina’s, wij kunnen alles van A t/m Z. We krijgen ook vaak aanvragen om naar een site te kijken nadat het bedrijf zelf een WordPress website heeft gebouwd. Wij maken dan een rapport waar het kan verbeteren qua User Experience en op het gebied van SEO, waar altijd wel iets te winnen valt.

 

Search Engine Optimization (SEO)

Iedereen heeft het de laatste jaren alleen nog maar over SEO. Wat is SEO? SEO is eigenlijk het monitoren en verbeteren van je website qua keywords en teksten (statistieken mbv Google Analytics). Door deze te optimaliseren voor Google krijg je een betere ranking en wordt je beter gevonden. Vaak worden er naast de normale site veel landingspagina’s gebouwd of blog pagina’s om zo te focussen op één topic.

SEO analyse

Je website optimaliseren? Meer traffic of meer sales? Wij kunnen een volledige analyse maken van je website. We kijken hierbij naar een aantal dingen. Waar focus je je nu op, waar staan je concurrenten en welke keywords of word phrases ze, wat indexeert Google op dit moment het best (keywords). Gebruik je al onderwater elementen zoals ALT voor foto’s, gebruik je de H1, H2 enz. op de juiste manier. Waar zitten er zogenaamde crawl fouten en voldoet je website aan de hedendaagse eisen die Google stelt.

SEO advies rapport

Nadat we de website hebben onderzocht kunnen we een SEO advies rapport uitbrengen. In dit rapport zal o.a. staan welke pagina’s geoptimaliseerd moeten worden, welke keywords meer gebruikt moeten worden en een uitgebreid verslag van welke woorden trending zijn in jou business. Hier komt het long tail verhaal om de hoek kijken. Ga niet volledig zitten waar concurrenten zitten maar probeer een laag dieper te gaan. Meer info lees je over SEO long tail hier.